Dagarna då byråkratin tar överhanden
Idag har jag haft lektioner från 8.15 till 15.15, med de härliga tre rasterna, en frukost intagen såväl hastigt som hetsigt på RERn och en lunch i slängd på en kvart klockan halv två. Som vanligt, lunchen i alla fall. Baguette båda gångerna förstås. Sen var jag både trött och hungrig på riktig mat. Men jag skulle ju bara köpa en mobil först. Och fixa med kursval.
Vad är det med fransmän och papper, kan ni svara på det? Fick jag vänta i evigheter innan jag fick lämna ett sketet papper till koordinatorn som inte ens kan le mot mig om hon inte pratar om Émile? (Hon har bara killfavoriter - de andra lipar hon åt. Vi har i alla fall så pass pli på henne att oss lipar hon åt när vi stänger dörren och inte när vi är i rummet, som på välkomstmötet. Hon har jobbat länge på det här med artighet, det märks) Ja, tid tog det minst sagt. Fick jag med mig en mobil hem? Nej. För naturligtvis behöver just jag som ser så suspekt ut bevisa vart jag bor trots att min adress står på ribben som jag har med mig, mitt finansiella ID-kort här i Frankrike, som jag fått efter en lång kontrollprocess där min adress bevisats typ tre gånger. Men det går ju inte att lita på banker. Nej. Absolut inte.
Två timmars promenad senare, två butiker och jättetrötta ben återvänder jag med blodsockret nere vid knäna, bara längtandes efter min lamm- och auberginepasta. Riktig mat. Bara för att märka att kylskåpet som inte gillade att jag satte in matlådor, fortfarande inte blivit kall trots att jag satt den på högsta effekt när den började bli ljummen. Jag säger ju att ingen i det här landet lagar mat. Kan det bero på att kylskåpen är stora som en låda och bara tål mejerier, eller tål inte kylskåpen något över +8 grader för att fransmännen aldrig lagar mat själva? Hönan och ägget, den ständiga frågan. Naturligtvis lät jag matlådorna svalna innan, men ändå så är kylskåpet varmare än mitt rum nu. Yoghurten är faktiskt varmare än min hands temperatur. Och den är så varm bakom att jag börjar fundera på brandrisk. Och lukten efter två dagar? Mumma! Mat att äta? Ja om du vill bli magsjuk. Frukost? Ja, om du vill bli magsjuk. Grinig till tusen? Ja, inget snack om saken... Åh, bajsa på fransmännen!
Vad är det med fransmän och papper, kan ni svara på det? Fick jag vänta i evigheter innan jag fick lämna ett sketet papper till koordinatorn som inte ens kan le mot mig om hon inte pratar om Émile? (Hon har bara killfavoriter - de andra lipar hon åt. Vi har i alla fall så pass pli på henne att oss lipar hon åt när vi stänger dörren och inte när vi är i rummet, som på välkomstmötet. Hon har jobbat länge på det här med artighet, det märks) Ja, tid tog det minst sagt. Fick jag med mig en mobil hem? Nej. För naturligtvis behöver just jag som ser så suspekt ut bevisa vart jag bor trots att min adress står på ribben som jag har med mig, mitt finansiella ID-kort här i Frankrike, som jag fått efter en lång kontrollprocess där min adress bevisats typ tre gånger. Men det går ju inte att lita på banker. Nej. Absolut inte.
Två timmars promenad senare, två butiker och jättetrötta ben återvänder jag med blodsockret nere vid knäna, bara längtandes efter min lamm- och auberginepasta. Riktig mat. Bara för att märka att kylskåpet som inte gillade att jag satte in matlådor, fortfarande inte blivit kall trots att jag satt den på högsta effekt när den började bli ljummen. Jag säger ju att ingen i det här landet lagar mat. Kan det bero på att kylskåpen är stora som en låda och bara tål mejerier, eller tål inte kylskåpen något över +8 grader för att fransmännen aldrig lagar mat själva? Hönan och ägget, den ständiga frågan. Naturligtvis lät jag matlådorna svalna innan, men ändå så är kylskåpet varmare än mitt rum nu. Yoghurten är faktiskt varmare än min hands temperatur. Och den är så varm bakom att jag börjar fundera på brandrisk. Och lukten efter två dagar? Mumma! Mat att äta? Ja om du vill bli magsjuk. Frukost? Ja, om du vill bli magsjuk. Grinig till tusen? Ja, inget snack om saken... Åh, bajsa på fransmännen!
Kommentarer
Postat av: Linda
Sverige är bra, Sverige är kvar. ;)
Postat av: Mirja o Pappa
Ååååhhh, dumma DUMMA dom!!! :-(
Nu förstår vi, det var så den franska osten blev till, den med grönt läbbigt i. Dom hade typ yoghurt i sina kylskåp - och så blev det som det blev... ;-S
Kramis!
Postat av: Wictor
I Sverige är det kallt ute, varmt inne och kallt i kylen. Frankrike är liksom inverterat, varmt ute (jämfört med Sverige då), kallt inne och varmt i kylen. Frågan är bara vad man föredrar?
Trackback